Sestavine:
- 25g BAM temne čokolade
- 2 dcl toplega ali vročega mleka po izbiri
- 60g hladne smetane za stepanje
- 50 g mlečna čokolada BAM
Navodila za uporabo:
1
V loncu na nizkem ognju ali v mikrovalovni pečici stopite temno čokolado. Ko je popolnoma stopljena jo prelijte v pripravljen kozarec. Čez čokolado prelijte mleko in pustite.
2
Na enak način kot temno čokolado stopite tudi mlečno vročo čokolado in jo pustite na strani, dokler se ne ohladi, saj jo bomo kasneje dodali v stepeno smetano.
3
V ločeni posodi z ročnim mešalnikom stepajte ohlajeno smetano za stepanje, dokler ne nastanejo mehki vrhovi - ne stepajte predolgo, saj ne želite trdnega snega oz. smetane! Kremni smetani prilijte stopljeno pripravljeno mlečno vročo čokolado in samo premešajte. Ne stepajte predolgo, saj mora nastati rahla čokoladna krema.
4
Čokoladno kremo s pomočjo žlice nadevajte na mleko, posujte s penicami, posipajte s kakavom ali po želji, prelijte z še nekaj stopljene temne čokolade in postrezite takoj. Kremo zmešajte z mlekom in stopljeno temno čokolado, ter uživajte v svoji sladki skodelici.