1
Pripravi 23 cm okrogel pekač za torto, ga namasti in segrej pečico na 175 °C.
2
V srednje veliki skledi stepi moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3
V večji skledi zmešaj zmehčano maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Uporabiš lahko električni mešalnik ali pa to storiš ročno.
4
Dodaj jajci, eno za drugim, in po vsakem dodajanju dobro stepaj. Vmešaj vanilijev ekstrakt.Maslu in sladkorju dodaj mangov pire in mešaj, dokler se dobro ne poveže.
5
Suhe sestavine postopoma dodaj mangovi mešanici, izmenično s pinjencem. Začni in končaj s suhimi sestavinami. Mešaj, dokler se vse sestavine med sabo ne povežejo. Po želji vmešaj sesekljan mango, da torti dodaš teksturo.
6
Testo vlij v pripravljen pekač za torto in z lopatico zgladi vrh.
7
Peci v ogreti pečici približno 35-40 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino, ne pride ven čist. Ko je torta pečena, jo vzemi iz pečice in pusti, da se 10 minut hladi v pekaču. Nato torto prenesi na rešetko, da se popolnoma ohladi.
8
Ko se torta ohladi, jo premaži z glazuro in okrasi z narezanim mangom, ki bo še bolj poudaril okus manga.