BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Mango torta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16
mango torta

Mango torta je osvežilna sladica, ki vsekakor sodi k poletju. To osvežilno tropsko sadje tvoje  brbončice popelje na sončen oddih, kjer vsak grižljaj prinaša eksplozijo sadnih okusov. Mangova krema in svež okus manga ustvarjata čudovito kombinacijo, ki te bo zagotovo navdušila.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 470 g univerzalne moke
  • 3,5 g pecilnega praška
  • 1,2 g sode bikarbone
  • sčepec soli
  • 120 g nesoljenega zmehčanega masla
  • 240 g kristalnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlica BAM vanilijeve paste
  • 240 g mangovega pireja (iz zrelega manga)
  • 120 g pinjenca
  • 120 g sesekljanega manga
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Pripravi 23 cm okrogel pekač za torto, ga namasti in segrej pečico na 175 °C.
2
V srednje veliki skledi stepi moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3
V večji skledi zmešaj zmehčano maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Uporabiš lahko električni mešalnik ali pa to storiš ročno.
4
Dodaj jajci, eno za drugim, in po vsakem dodajanju dobro stepaj. Vmešaj vanilijev ekstrakt.Maslu in sladkorju dodaj mangov pire in mešaj, dokler se dobro ne poveže.
5
Suhe sestavine postopoma dodaj mangovi mešanici, izmenično s pinjencem. Začni in končaj s suhimi sestavinami. Mešaj, dokler se vse sestavine med sabo ne povežejo. Po želji vmešaj sesekljan mango, da torti dodaš teksturo.
6
Testo vlij v pripravljen pekač za torto in z lopatico zgladi vrh.
7
Peci v ogreti pečici približno 35-40 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino, ne pride ven čist. Ko je torta pečena, jo vzemi iz pečice in pusti, da se 10 minut hladi v pekaču. Nato torto prenesi na rešetko, da se popolnoma ohladi.
8
Ko se torta ohladi, jo premaži z glazuro in okrasi z narezanim mangom, ki bo še bolj poudaril okus manga.
1
V skledi zmehčano maslo stepi do gladke in kremaste kreme.
2
Postopoma dodajaj sladkor v prahu in še naprej stepaj, dokler se ne poveže in postane puhaste teksture.
3
Masleni kremi dodaj BAM preliv Mango in BAM vanilijevo pasto. Stepaj pri srednji hitrosti, dokler mangov pire ni popolnoma vmešan, glazura pa je gladke konsistence.
4
Ko se mangova torta popolnoma ohladi, jo lahko obliješ z ledom. Z lopatico ali gladilko za torto na vrh torte nanesi velik sloj mangove maslene glazure.
5
Za mangov preliv lahko po vrhu torte preprosto razporediš narezan mango v okrasnem vzorcu. Po želji lahko torto za nekaj časa shraniš v hladilnik, da se glazura pred serviranjem strdi. Tvoja mangova torta z mangovim prelivom je pripravljena za uživanje!

Avtor:
Teja K., Vsebinski marketing

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,48 €
Skupaj:
14,80 €13,32 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno