1
V kozici segrejte sladko smetano. Vanilijev strok prerežite po dolžini in postrgajte semena v smetano, nato pa dodajte še preostali strok. Segrevajte na srednji temperaturi dokler smetana ne začne rahlo vreti. Odstranite kozico s štedilnika in pustite stati 10 minut, da se vanilija prepoji.
2
Medtem v veliki skledi stepite rumenjake in sladkor, dokler zmes ne postane svetla in kremasta. Počasi vlijte vročo smetano v zmes rumenjakov in sladkorja pri tem pa nenehno mešajte, da preprečite strjevanje jajc.
3
Zmes precedite skozi fino sito, da odstranite vanilijev strok in morebitne grudice. Zmes prelijte v posodice za creme brulee. Posodice postavite v pekač in do polovice višine posodic nalijte vročo vodo v pekač, da ustvarite vodno kopel.
4
Pecite v predhodno ogreti pečici na 150°C približno 30-35 minut, dokler se krema ne strdi, vendar je v sredini še rahlo mehka. Ko so pečene jih vzemite iz vodne kopeli in ohladite na sobno temperaturo nato pa jih postavite v hladilnik vsaj za 2 uri, najbolje pa čez noč.
5
Tik pred serviranjem potresite po vrhu enakomerno plast rjavega sladkorja. S plinskim gorilnikom karamelizirajte sladkor, dokler ne postane zlato rjave barve in hrustljav. Če nimate gorilnika, lahko to storite pod vročim žarom v pečici, vendar pazite, da ne zažgete sladkorja.
6
Za osvežilno noto dodajte po vrhu karamelizirane skorjice še BAM mangov preliv. S tem boste že tako čudovitemu okusu creme brulée dodali sladkobo in svežino manga, kar bo sladico povzdignilo na novo raven. Mangov preliv bo poskrbel za popolno harmonijo okusov in bo vaša sladica postala še bolj edinstvena in nepozabna.Preizkusite to kombinacijo in navdušite svoje goste s prefinjeno sladico, ki združuje klasične in tropske okuse.