Sestavine:
- 75 g BAM temne čokolade
- 30 g neslanega masla
- 30 g moke
- 120 ml mleka
- 2 rumenjaka
- 3 beljaki
- 50 g sladkorja
- 1/4 žličke vinskega kamna
- 1 zrel mango, olupljen in narezan na kocke ali BAM preliv mango
Mangov souffle s čokolado je sladica, ki združuje bogate, dekadentne okuse čokolade s sladkim in osvežujočim okusom svežega manga. Ko govorimo o tej sladici, govorimo o klasični francoski sladici, ki jo pripravimo iz puhaste in zračne čokoladne osnove, katero napolnimo z okusom manga.
Mangov souffle s čokolado je sladica, ki združuje okuse bogate, kremaste čokolade in sladkega manga. Je različica klasične francoske sladice souffle, ki je pripravljena iz osnove jajčnih rumenjakov in stepenih beljakov.
Čokoladno puhasto osnovo pripravimo iz čokolade, masla, moke in mleka. Pripravo čokoladne zmesi si lahko poenostavimo tudi z BAM mešanico za pripravo čokoladnega souffleja.
Priprava z mešanico bo popolnoma enostavna, saj mešanici dodamo le tri jajca ali vodo in tako ustvarimo osnovo za puhasto francosko slaščico.
Okus manga dodamo z na koščke narezanim mangom, ki jih dodamo, ko čokoladna zmes že čaka v za to namenjenih posodicah. Če svežega manga nimamo, lahko v čokoladni souflle dodamo tudi BAM preliv mango. Mangov pire čaka v ličnem steklenem kozarčku. V vsako posodico dodamo po eno žličko ali pa z njim prelijemo že pečen čokoladni souffle.
Še več trikov in nasvetov kako pripraviti čokoladni souffle, čaka tukaj.
Kombinacija čokolade in manga ustvari čudovit okus, ki zagotovo navduši vse, ki obožujejo okus čokolade in sadja. Čokolada poskrbi za globok okus, ki ga nadgradi osvežujoč okus svežega manga. To postane odlična sladica za posebne priložnosti.
Čokoladni souffle lahko ponudimo tudi s kombinacijo drugih okusov. Pripravili smo nekaj receptov: