Sestavine:
- 4 g masla
- 225 g BAM temne čokolade
- 60 g masla
- 100 g sladkorja
- 2 veliki jajci
- 200 g moke
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- 1/2 žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- 1 žlička BAM mešanice začimb Piškoti & Pecivo
- sladkor v prahu
- 30g BAM črnega kakava v prahu
Navodila za uporabo:
1
BAM temno čokolado skupaj z maslom postavite nad lonec z vročo in ne vrelo vodo. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes, torej, toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi. Takrat odstavite in ohladite čokoladno zmes.
2
Jajca in sladkor z mešalnikom mešajte pri najvišji hitrosti toliko časa, dokler zmes ni gosta in svetleča. Dodajte BAM vanilijevo pasto in v pripravljeno zmes umešajte še ohlajeno stopljeno čokolado.
3
V drugi posodi zmešajte "suhe" sestavine: moko, BAM črni kakav v prahu, pecilni prašek, sol in po želji še BAM mešanico začimb. Z metlico jih narahlo umešajte v čokoladno zmes, prekrijte posodo in jo v hladilnik postavite za najmanj 4 ure. Najbolje pa bo kar čez noč, Testo mora biti dobro ohlajeno, saj ga boste tako lažje oblikovali.
4
Pečico segrejte na 170ºC. Pekač zaščitite s peki papirjem. Testo vzamite iz hladilnika in z rokami oblikujete v malo manjše kroglice. Najbolj primerna oblika kroglic je oblika oreha. Povaljajte jih v sladkorju v prahu, tako da sladkor popolnoma prekrije čokoladne kroglice. Pecite jih od 6 do 8 minut oziroma toliko časa, da se na njih naredi površinska skorjica, v notranjosti pa so še mehki. Pomagajte si s tem nasvetom: ko dobro popokajo, so zagotovo pravilno pečeni. Previdno jih položite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Pa dober tek!